Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Επίσκεψη Ν. Κοτζιά στη Μόσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12.06.2018 | 5:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη Μόσχα μεταβαίνει την τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπου θα έχει συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους και επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, οι Ν. Κοτζιάς και Σ. Λαβρόφ θα εστιάσουν σε θέματα διμερούς συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των διμερών πολιτικών σχέσεων, αλλά και σε ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος κυρίως γύρω από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις με την Τουρκία, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, αλλά και στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, οι διμερείς διαβουλεύσεις αναμένεται να περιστραφούν και γύρω από την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα εστιάζει στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οικονομιών, καθώς και τις ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας/καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού κ.ά.

Εκτός από τη συνάντηση με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, θα γίνει δεκτός από τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών, Κύριλλο, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας στο πλαίσιο τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών think tank.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης