Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Επίσκεψη παιδιών στο Δημαρχείο Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ16.10.2019 | 6:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αποστολή 40 παιδιών από την περιοχή της Δρέσδης της Γερμανίας επισκέφτηκαν το Δημαρχείο και το Τουριστικό Γραφείο του Δήμου. 19 από αυτά τα παιδιά αποτελούν την Ορχήστρα Πνευστών Νέων του Freien Christlichen Schule Schirgiswalde και συνοδεύονταν από τον υπεύθυνο και μαέστρο τους τον Matthia Hauschild.

Εκεί τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος τους είπε λίγα λόγια για το Δήμο μας και την πόλη της Καλαμπάκας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή και να απολαύσουν τις μέρες που θα βρίσκονται στην πόλη μας. Με την σειρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θώμος Γεώργιος τους καλωσόρισε και τους πρόσφερε αναμνηστικά δωράκια από την περιοχή μας. Ο μαέστρος της ορχήστρας ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τη φιλοξενία και ανέφερε ότι τους άρεσε πολύ μέχρι τώρα η πόλη της Καλαμπάκας και ανυπομονούν να δουν και τα Μετέωρα. Επίσης είπε στο Δήμαρχο ότι θα χαρεί πολύ να   τους επισκεφτεί στη Γερμανία  και γιατί όχι να γίνει και μία συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης τους. Στο τέλος της επίσκεψης πρόσφεραν στον κ. Αλέκο παραδοσιακά γλυκά από την πόλη τους και ντόπια μπύρα.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Τουριστικό Γραφείο του Δήμου όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την περιοχή μας και να ενημερωθούν για τα Μοναστήρια που θα επισκεφτούν τις επόμενες μέρες.

Η αποστολή των 40 παιδιών ήταν καλεσμένη της Μουσικής Σχολής του Δήμου Μετεώρων και σκοπό έχει να δημιουργήσει συνεργασία μεταξύ των 2 σχολών.

Από το γραφείο Δημάρχου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης