Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επίσκεψη Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής στο Μουσικό Σχολείο

ΤΟΠΙΚΑ29.11.2022 | 6:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με θέματα πολιτικής προστασίας από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φωλίνας Στέφανος, Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ο κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων ενημέρωσαν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεισμών, φυσικών καταστροφών, πλημμυρών, θεομηνιών, τεχνολογικών ατυχημάτων και γενικότερα για θέματα  που σχετίζονται με την ασφαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Παράλληλα έγινε και μια άσκηση σε περίπτωση σεισμού με μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Οι ειδικοί έδωσαν οδηγίες και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία ενός πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και να δοκιμάσουν ως επίδοξοι πυροσβέστες, τη δύναμή τους με τον πυροσβεστικό κρουνό!

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις και έλαβαν απαντήσεις σε θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών και συνειδητοποίησαν με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στα παραπάνω ζητήματα όπως και σε θέματα αρωγής και διαχείρισης κινδύνων.

Ευχαριστούμε τον κ. Στέφανο Φωλίνα, Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων που επισκέφθηκαν τον Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και μας ενημέρωσαν όλους για τις ενέργειές μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης