Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Επίσκεψη στο ΠΑΜΑΚ στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ17.03.2023 | 6:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023  η χορωδία του 1ου Γυμνάσιου Τρικάλων, στην προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αρχικά, οι μαθητές πληροφορήθηκαν  για τη χρονολογία ίδρυσης, τους κλάδους, τις κατευθύνσεις, τις πτυχιακές εξετάσεις, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά προγράμματα, καθώς και για τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Στη συνέχεια,  ξεναγήθηκαν στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμο σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται εκεί στους φοιτητές, στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε εξωτερικούς χρήστες.

Μετά την περιήγηση και ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, η χορωδία, στο αμφιθέατρο της σχολής, παρακολούθησε αλλά και  συμμετείχε σε ένα προκαθορισμένο χορωδιακό  μάθημα  διδασκαλίας της κ. Μελιγκοπούλου Μαρίας – Έμμα (Επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) όπου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική αυτή δράση.

Τη χορωδία του σχολείου συνόδευσαν η  υπεύθυνη καθηγήτρια μουσικής του σχολείου Μαρία Κολόβα και οι Γεώργιος Τυρνενόπουλος, Παναγιώτης Σιδεράς, Βασιλική Κοιλούκου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης