Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Επίσκεψη της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων στον Αντιπεριφερειάρχη

ΤΟΠΙΚΑ05.11.2019 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ανοιχτές τις αγκάλες  υποδέχτηκε την Τρίτη ό αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης  τους εκπροσώπους της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – νεοϊδρυθέν σωματείο που συστάθηκε με πρωτοβουλία των καραγκούνικων συλλόγων  που ανήκουν στην περιοχή των Τρικάλων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  υποδέχτηκε σήμερα τους εκπροσώπους των Καραγκουνηδων Ν. Τρικάλων που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του και εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του για την ίδρυση του νέου δευτεροβάθμιου οργάνου – Σωματείου, καθ’ ότι Καραγκούνης και ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ ενημέρωσε περι των διαδικασιών αναγνώρισης του καινούργιου σωματείου και ανέφερε τα εξής:«τα τελευταία έτη ξεκίνησε μια δύσκολη αλλά σημαντική προσπάθεια για τη συνένωση των τοπικών συλλόγων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο που να πραγματεύεται και να ασχολείται με τη διάσωση, διάδοση και προβολή της πλούσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής παράδοσης των καραγκούνηδων η οποία απαντάται και πλεονάζει  στο Νομό Τρικάλων.

Προς τούτο, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις των επιμέρους συλλόγων, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη συνένωση τοπικών Καραγκούνικων συλλόγων του Ν. Τρικάλων σε δευτεροβάθμιο όργανο-σωματείο με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – έτος ίδρυσης 2019» και έδρα την πόλη των Τρικάλων. Δυνάμει της υπ’ αριθ.13/2019 Απόφασης – Διάταξης έλαβε σάρκα και οστά και εγκρίθηκε το καταστατικό της Δευτεροβάθμιας Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων. Έτσι στέφθηκε με επιτυχία  η καινοτόμος μας αυτή προσπάθεια. Έτσι όλοι μαζί ως μέλη – ίσα προς ίσους – αποτελούμε ένα ισχυρό πλέον δευτεροβάθμιο πολιτιστικό όργανο – σωματείο και θα προχωρήσουμε δυναμικά στην τοπική κοινωνία, για την ανάδειξη των Καραγκούνηδων του Ν. Τρικάλων και την καλύτερη απήχηση στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλίας  αλλά και πανελλήνια όπως και εκτός Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουμε γενικότερα στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των σχέσεων των πολιτών του τοπικού αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ως εκ τούτου καλούμε και τους υπόλοιπους καραγκούνικους συλλόγους να προσχωρήσουν ως ίσα μέλη στην παρούσα ΕΝΩΣΗ».   Και κλείνοντας εξέφρασε τις προσδοκίες της ΕΝΩΣΗΣ για τη στήριξη και κάθε είδους αρωγή από την πλευρά της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων   –Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Μιχαλάκης συνεχάρη τους Καραγκούνηδες και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον ίδιο προσωπικά. Αναφερόμενος στη σημασία μιας τέτοιας ένωσης συλλόγων είπε: «το Σωματείο αυτό αποτελεί τη μορφή του φορέα που έλειπε από τα Τρίκαλα και που θα ενώνει  όλους τους Καραγκούνηδες της περιοχής μας. Θα επιτευχθεί μια πιο ευέλικτη διαχείριση των τοπικών πολιτιστικών τεκταινόμενων, η καλύτερη προβολή του καραγκούνικου στοιχείου του Ν. Τρικάλων και με την προσχώρηση περισσοτέρων συλλόγων στην ΕΝΩΣΗ μια πιο δυναμική και δίκαια κίνηση στα πολιτιστικά δρώμενα που θα αναδείξουν ευρύτερα το νομό μας». Ακόμα συζητήθηκε και μια ετήσια εκδήλωση την οποία οραματίζονται να υλοποιήσουν και να θεσμοθετήσουν οι Καραγκούνηδες μέσα στο ερχόμενο έτος 2020 υποδεικνύοντάς τους μεθόδους κινήσεων και διαδικασιών. Λαβαίνοντας τέλος οι ενημερώσεις και διαβουλεύσεις, οι εκπρόσωποι ευχαρίστησαν τον αντιπεριφερειάρχη για τη θερμότατη υποδοχή και η επίσκεψη έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης