Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επίσκεψη της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Καλαμπάκας στη Βιβλιοθήκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ13.03.2024 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, με σκοπό να δουν από κοντά τη τεχνολογία 3Dσάρωσης και εκτύπωσης. Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τον τρισδιάστατο σαρωτή της Βιβλιοθήκης για να σαρώσουν μια προτομή του αγωνιστή Παπά-Θύμιου Βλαχάβα, που υπήρξε εξέχουσα μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη χρήση του σαρωτή και το ψηφιακό μοντέλο που προέκυψε από τη διαδικασία της σάρωσης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο επεξεργασίας του ψηφιακού αρχείου.

Στην επόμενη επίσκεψή τους, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και την διαδικασία εκτύπωσης του ψηφιακού μοντέλου στον 3Dεκτυπωτή της Βιβλιοθήκης.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης