Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ25.01.2020 | 4:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα Τρίκαλα βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη πραγματοποιώντας σειρά επαφών και επισκέψεων.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων περιστράφηκε στα ζητήματα ανάδειξης, τεκμηρίωσης και προβολής των ιστορικών μνημείων των Τρικάλων, που έθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης (με συνεχή κατοίκηση), τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, έχει διαφοροποιήσει ποιοτικά την προώθηση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Τρικάλων (του επονομαζόμενου «Ασκληπιείου»), σε συνδυασμό με τον Ασκληπιό και την αρχαία Τρίκκη, αποτελούν σημεία ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο Τρικκαίων.

Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου συζήτησε με την Υπουργό και για το θέμα του μουσείου Τσιτσάνη, για το οποίο υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο.

Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών υλοποίησης της μουσειολογικής ανάδειξης του χώρου, με χρονικό ορίζοντα την πραγματοποίηση των επίσημων εγκαινίων.

Ακόμη, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Κάστρο των Τρικάλων (Φρούριο) και με την τεκμηρίωση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής των Τρικάλων, σε σχέση με την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων για την ίδρυση διαχρονικού μουσείου.

Αμέσως μετά την συνάντηση η κ. Μενδώνη επισκέφτηκε τα Μετέωρα παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο σπήλαιο της Θεόπετρας. Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε) Τρικάλων της ΝΔ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ