Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ «οι Απίθανοι» με 45 παιδιά στην Έκθεση Λαϊκής Τέχνης Αργιθέας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ27.06.2024 | 8:37 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων Αργιθέας του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, είναι ένας χώρος συλλογής συντήρησης και μελέτης παλαιών αντικειμένων.

Σκοπός μας είναι να γνωρίσει η νέα γενιά την ΠΑΡΑΔΟΣΗ και τον Πολιτισμό της Αργιθέας. Η χαρά μας σήμερα είναι απερίγραπτη που δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά, σε μια άλλη γενιά να μάθουν και να βιώσουν με την επίσκεψή της τα βιώματα του παρελθόντος

Δεχθήκαμε σήμερα με πολύ αγάπη το Ιδιωτικό ΚΔΑΠ Τρικάλων  45 παιδιά με τέσσερες δασκάλες, ταξιδέψαμε τα παιδιά στην Αργιθέα, μέσα από την ΈΚΘΕΣΗ Λαϊκής Τέχνης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη, η ίδια εκπ/κός  ξενάγησε τα παιδιά σε κάθε θεματική γωνιά της Έκθεσης με κάθε λεπτομέρεια. Το κάθε αντικείμενο της Έκθεσης είχε να  διηγηθεί τη δικιά του ιστορία.

Μία επίσκεψη των παιδιών στο μουσείο τους ενθαρρύνει την αγάπη τους για την ιστορία. Η Έκθεση Λαϊκής Τέχνης προκάλεσε θαυμασμό για τα εκθέματα που είδαν τα παιδιά, τους διέγειρε την φαντασία και αυξήθηκε η περιέργειά τους, αφού μας έκαναν πολλές ερωτήσεις.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δασκάλες τους, με τη συμβολή τους και τη θέλησή τους ώθησαν τα παιδιά σ’ έναν άλλο κόσμο, σε έναν

άλλο τρόπο ζωής της παλιάς εποχής. Τα παιδιά ήθελαν να μάθουν, είχαν ενδιαφέρον, να μάθουν για τα παραδοσιακά αντικείμενα και τη χρήση τους.Η περιέργειά  των παιδιών κορυφώθηκε όταν είδαν στον Αργαλειό να υφαίνει η δασκάλα Γεωργία Σβεντζούρη μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου.  Ήταν μια ευχάριστη μέρα  για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γιατί δώσαμε στα παιδιά πολλές άγνωστες για αυτά γνώσεις, βγαλμένες μέσα από την ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Η Παναγιώτα Κωτή ταμίας του Συλλόγου πάντα φιλόξενη κέρασε τα παιδιά καραμέλες. Ευχαριστούμε θερμά  τα παιδιά και τις δασκάλες τους που μας χάρισαν ένα ευχάριστο πρωϊνό.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ (25-6-2024)

ΡΑΝΤΕΝΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων ευχαριστεί  θερμά τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νικόλαο Σακκά και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μιχάλη Λάππα για την φιλοξενία της Έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου .Η Έκθεση Αργιθέας αν και ελάχιστο χρόνο λειτουργίας της, είχε πάρα πολλούς επισκέπτες, όπως καταγράφει το βιβλίο επισκεπτών του Συλλόγου.

Μια ακόμη χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της  με πολλές δράσεις, Χορούς, εκδρομές, επισκέψεις, Εκθέσεις, ευχαριστούμε τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, τον χορ/λο Παναγιώτη Μάνο, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την ηθική στήριξη σε κάθε εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του Συλλόγου, χωρίς αυτούς θα ήταν δύσκολο να γίνει εκδήλωση,  ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για την προβολή των εκδηλώσεων. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας  για τον Σεπτέμβριο με δύο σπουδαίες εκδηλώσεις, ΕΓΚΑΙΝΙΑ της έκθεσης Λαϊκής Τέχνης Αργιθέας και το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  παραδοσιακών χορών, αφιερωμένο στον απανταχού ‘’ξενιτεμένο Αργιθεάτη’’.

Συνεχίζουμε την ΠΑΡΑΔΟΣΗ με Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων, μια Παράδοση που δεν έχει τέλος… για να μην χάσουμε την ταυτότητά μας και τις προγονικές αξίες.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Αντιπρόεδρος Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης