Κυριακή 18.05.2025 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.04.2025 | 4:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός συζήτησαν για τα μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι και την ενίσχυση των αντιπυρικών μέσων, αλλά και θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του υπουργείου εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και των προβλημάτων που έχει επιφέρει στο περιβάλλον.

«Μιλώντας πρόσφατα για την ελληνική οικονομία είπα, ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλά με την ίδια ειλικρίνεια πρέπει να πούμε ότι όσον αφορά στην κλιματική κρίση τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα δυνατά σενάρια και να προετοιμαστούμε και να φροντίσουμε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε «η κλιματική κρίση είναι μαζί μας και ξέρουμε ότι τα καλοκαίρια μας θα είναι πιο θερμά και πιο ξηρά. Θα έχουμε κλιματολογικές συνθήκες που θα ευνοούν την έναρξη πυρκαγιών αλλά και τη γρήγορη εξέλιξή τους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «για το 2025 έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό γυναικών και ανδρών στο πυροσβεστικό σώμα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» και συνέχισε εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «εντάσσουμε την χρήση της τεχνολογίας τόσο στη διαδικασία της πρόληψης αλλά κυρίως του γρήγορου εντοπισμού των πυρκαγιών».

«Έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των βάσεων των Drones και θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες που μας βοήθησαν με χορηγίες σε αυτήν την προσπάθεια. Παράλληλα δρομολογείται ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ουσιαστικής αναβάθμισης όλου του εξοπλισμού είναι το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» με στόχο να αυξήσουμε σημαντικά των αριθμό των έργων μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι ώστε από του χρόνου να αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε καινούργιο εξοπλισμό».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης