Τετάρτη 17.07.2019 | Εορτάζουν: Μαρίνος, Μαρίνα, Αλίκη, Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα

Επιστολή Χρ. Μιχαλάκη για τους αγρότες

ΤΟΠΙΚΑ24.09.2018 | 4:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δέκτης παραπόνων και δικαιολογημένου προβληματισμού από πληθώρα παραγωγών του νομού μας γίνεται το τελευταίο διάστημα ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Κατά τις οχλήσεις του οι Τρικαλινοί αγρότες ζητούν από τον αντιπεριφερειάρχη να εντείνει τις προσπάθειες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, για παράταση αιτήματος βεβαίωσης άδειας χρήσης ύδατος και διατήρησης του αγροτικού τιμολογίου.

Το εν λόγω θέμα προκάλεσε την προσοχή του κ. Μιχαλάκη, ο οποίος άμεσα με επιστολή του στον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γεώργιο Σταθάκη και στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ζητά να δοθεί λύση στο αίτημα των Τρικαλινών παραγωγών για παράταση αιτήματος βεβαίωσης άδειας χρήσης ύδατος και διατήρησης του αγροτικού τιμολογίου.

Όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή ο κ. Μιχαλάκης ενώ η παραπάνω διαδικασία ήταν ήδη σε εξέλιξη, ταυτόχρονα με την έκδοση νέας ΚΥΑ από το ΥΠΕΚΑ, που αφορά τον επανακαθορισμό της διαδικασίας χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου και ενώ εκκρεμεί η πλειονότητα έκδοσης των αποφάσεων για την άδεια χρήσης νερού από την Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας η ΔΕΗ εν μέσω θέρους και εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου, ζήτησε από τους παραγωγούς την προσκόμιση της άδειας χρήσης Ύδατος και το  Δελτίο Νο1 ή βεβαίωση υποβολής αιτήματος για άδεια χρήσης νερού από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να συνεχίσει την παροχή ρεύματος με τιμές Αγροτικού Τιμολογίου, μέχρι 30/09/2018.

Η αδυναμία των παραγωγών να ανταποκριθούν στο ανωτέρω αίτημα εντός των προθεσμιών, επιβαρύνεται επιπλέον από το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την  αρχική κατάθεση της αίτησης έχουν επέλθει αλλαγές στους χρήστες της εκμετάλλευσης και από την απαίτηση της ΔΕΗ για προσκόμιση νέων δικαιολογητικών, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν και σε σύναψη νέας Σύμβασης Προμήθειας στο όνομα του νέου Χρήστη. Πληθώρα νέων αιτήσεων έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και συνεχίζουν να κατατίθενται έως και σήμερα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ανταπόκριση των παραγωγών στη δεδομένη προθεσμία, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμα σε φάση συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων, η μονομερής καταγγελία της σύμβασης για τη χορήγηση αγροτικού τιμολογίου εκ μέρους της ΔΕΗ και η διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων, ακόμα κι αν συνοδευτεί από νέα σύμβαση προμήθειας με επαγγελματικό τιμολόγιο, θα αποβεί εξαιρετικά δυσχερής για τους ήδη σκληρά δοκιμασμένους παραγωγούς, ιδιαίτερα την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο που έχουν πληγεί αρκετές φορές από διάφορους παράγοντες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Τσάι βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop