Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Επιστολή Αιβάζογλου στους Τρικαλινούς βουλευτές

ΑΘΛΗΤΙΚΑ15.05.2019 | 9:53 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Κατά την πρωτολογία του ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν από 12 σε 14 οι ομάδες της Super League 2.
Στη νέα ρύθμιση, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και αφορά την κύρωση της σύμβασης για το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι σε επαγγελματικό επίπεδο θα υπάρχουν η Σούπερ Λίγκ 1, η Σούπερ Λίγκ 2, η Football League και η Eρασιτεχνική Γ’ Εθνική κατηγορία. Στις τρεις πρώτες κατηγορίες οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να είναι ΠΑΕ, ενώ στις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο στη Football League δίνεται περιθώριο 30 ημερών από την ημερομηνία επικύρωσης της βαθμολογίας και με ποινή αποβολής, προκειμένου να μετατραπούν σε ΠΑΕ.
‘Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω πλέον υπάρχει παραθυράκι για τον Α.Ο Τρίκαλα προκειμένου να σώσει τη χρονιά και δεδομένου ότι η Σούπερλιγκ 2 μπορεί τελικά να χωρέσει 14 ομάδες.
Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του Α.Ο.Τ Ηλίας Αιβάζογλου απέστειλε επιστολή προς τους τέσσερις Τρικαλινούς βουλευτές κ. κ. Σιμορέλη, Παπαδόπουλο, Δριτσέλη και Σκρέκα, προκειμένου να ασκήσουν τις απαιτούμενες πιέσεις προκειμένου η κατηγορία να γίνει με 14 ομάδες και να παραμείνουν οι κυανέρυθροι σε αυτή.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Τρίκαλα, 13/05/2019
ΠΡΟΣ Κ.Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κα Παναγιώτα Δριτσέλη
Κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο
Κο Χρήστο Σιμορέλη
Κο Κωνσταντίνο Σκρέκα
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,
Σε συνέχεια της από 09/04/2019 επιστολής μας, θα θέλαμε να επανέλθουμε επί του θέματος της αναδιάρθρωσης των εγχώριων επαγγελματικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας κατέστη σαφές, ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι δεσμευτική αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Super League 2, ώστε αφέθηκε ανοικτό το ενδεχόμενο στο πρωτάθλημα να συμμετάσχουν 14 ομάδες αντί των 12, που είχε αρχικά εξαγγελθεί.
Μετά τη διαπίστωση αυτή έχει ξεκινήσει μία πρωτοφανής μεθόδευση από εκπροσώπους νομών των οποίων οι ομάδες συμμετείχαν σε κατώτερη κατηγορία (την άλλοτε Γ΄ Εθνική Κατηγορία), ώστε οι δύο επιπλέον θέσεις της νέας Super League 2 να πληρωθούν από ομάδες της κατηγορίας αυτής, μεθόδευση που θα έχει ως αποτέλεσμα ο «Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ» να υποβιβασθεί στην νέα Football League, και ομάδες προερχόμενες από κατώτερη κατηγορία να ανέλθουν ουσιαστικά δύο κατηγορίες (από την άλλοτε Γ΄ Εθνική Κατηγορία) στην νέα Super League 2. Απεναντίας, εάν προκριθεί τελικώς να πληρωθούν οι δύο επιπλέον θέσεις της Super League 2 από ομάδες που αγωνίζονταν στην κατηγορία Football League, οι ομάδες αυτές θα είναι ο «Ηρακλής» και ο «Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ», που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση αντίστοιχα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League.
Οι συνέπειες στο αθλητικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης και του νομού των Τρικάλων, σας επισημάνθηκαν στην προηγούμενη επιστολή μου. Εν προκειμένω, τίθεται και το ζήτημα της επιχειρούμενης κατάφωρης αδικίας σε βάρος του νομού των Τρικάλων, καθώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δύο ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας άλλων περιοχών και σε καθεστώς αναδιάρθρωσης να καταφέρουν να ανέλθουν δύο κατηγορίες, θα θιχτεί ανεπανόρθωτα το τρικαλινό ποδόσφαιρο και η τρικαλινή κοινωνία, μόλο που μετά από σοβαρή προσπάθεια και εξέχουσες επενδύσεις καταφέραμε να μην συμπεριληφθούμε στην τελευταία τετράδα του πρωταθλήματος της Football League, και να κερδίσουμε με το σπαθί μας το δικαίωμα να αξιώνουμε να παραμείνουμε στην νέα Super League 2.
Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για προφανείς ηθικοκοινωνικές παραμέτρους, και αφού πλέον δεν είναι εφικτή η ματαίωση της αναδιάρθρωσης, αποτελεί ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ των πολιτών του Νομού Τρικάλων, η ομάδα μας να συμπεριληφθεί στις δύο επιπλέον ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις της νέας Super League 2, αντί ομάδων χαμηλότερης κατηγορίας.
Σας καλώ, λοιπόν, όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας εξαντλήσετε κάθε μέσο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.
Μετά Τιμής
Για τον «Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ»

Ηλίας Γ. Αϊβάζογλου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020