Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιστολή των οδοντιάτρων στους βουλευτές του Νομού

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2024 | 12:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Τρικάλων με θέμα την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ και την μη ύπαρξη ούτε μίας θέσης οδοντιάτρου, απέστειλε η Διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ντουρτούνης και Γεώργιος Μπάκος:

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Με βάση την από 28/02/2024 και με Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π. οικ. 12386 προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε μία θέση οδοντιάτρου σε όλη την επικράτεια. Δυστυχώς το γεγονός δεν μας προξενεί καμία εντύπωση πλέον και ως εκ τούτου δεν αναζητούμε το γιατί της απόφασης, ούτε αναρωτιόμαστε πότε λύθηκε το ζήτημα των υποστελεχωμένων δημόσιων οδοντιατρικών δομών. Δεν ξενίζει καν ο εμπαιγμός της διοίκησης του Υπουργείου προς την Ομοσπονδία μας έναντι της οποίας δεσμεύτηκε πρόσφατα για προσλήψεις οδοντιάτρων. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σαφής εδώ και χρόνια απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης και η αδιαφορία για την στοματική υγεία του πληθυσμού από πλευράς πολιτείας επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά. Λάβετε απλώς υπ όψιν σας ότι τα πυροτεχνήματα τύπου dentist pass δεν αποτελούν καν ημίμετρα στην αντιμετώπιση των κολοσσιαίων προβλημάτων στοματικής υγείας, πολλώ δε όταν ακόμη και αυτά δεν υποστηρίχθηκαν ούτε στο ελάχιστο από τους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλπ). Τούτων δοθέντων εκτιμούμε ότι κάθε αίτημά μας προς την πλευρά σας για ενασχόληση με το ζήτημα προς αποκατάσταση των στρεβλώσεων είναι μάλλον θνησιγενές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης