Τετάρτη 29.05.2024 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιστολή των Θεσσαλών Εμπόρων στον Υπουργό Οικονομικών

Χωρίς κατηγορία05.10.2022 | 4:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας από κοινού με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας επανέρχονται και ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα δικαιοσύνης για το εμπόριο και αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, αποστέλλοντας επιστολή προς τους Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ο εμπορικός και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος βάλλεται την τελευταία δεκαετία από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, με χιλιάδες εμπόρους να έχουν πληγεί σοβαρά από τις παρατεταμένες και συνεχόμενες κρίσεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και συνάδελφοι να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης. Όσοι ακόμα εξακολουθούν και κρατούν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, τελούν σε καθεστώς καθημερινής αβεβαιότητας για το μέλλον και βρίσκονται αντιμέτωποι με πλείστα όσα προβλήματα.

Η δυσμενής συγκυρία για την αγορά και την οικονομία επιβάλλει πλέον βήματα δικαιοσύνης και αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα από δραστικά μέτρα που θα απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κόσμο από βαρίδια του παρελθόντος και θα διασφαλίζουν την τόνωση της ρευστότητάς του.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας μέσα από την καθημερινή επαφή με τους εμπόρους και επαγγελματίες από κοινού με τις διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, επανέρχονται και ζητούν άμεσα μέτρα, τα οποία σε πρώτο χρόνο θα δώσουν βαθιά ανάσα στις τοπικές, και όχι μόνο, πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά ή άλλα εργαλεία ανάπτυξης συγκριτικά με τις μεγάλες, αλλά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία και κοινωνική ευημερία.

Ειδικότερα ζητούν να επανεξεταστούν και να εφαρμοστούν τα παρακάτω: άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος χωρίς προϋποθέσεις, άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως και στους μισθωτούς.

Θεωρούν ότι πρόκειται για παρεμβάσεις δικαιοσύνης που θα είναι καθοριστικές για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης, ενώ η απώλεια των εσόδων για τα δημόσια ταμεία θα μπορέσει να αναπληρωθεί μέσω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης και της ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης