Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιστολή του Π.Σ. «Το Βαρούσι» για τις εργασίες στη συνοικία

ΤΟΠΙΚΑ13.03.2024 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού, την Υπηρεσία Νεοτέρων μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Βαρούσι», με θέμα της εργασίες ανάπλασης που γίνονται στην συνοικία.

Όπως τονίζεται στην επιστολή «Στην περιοχή της παραδοσιακής συνοικίας ΒΑΡΟΥΣΙ υλοποιούνται έργα διαμόρφωσης του οδικού δικτύου και της πλατείας της Αγ. Επίσκεψης.

Ειδικά στην πλατεία της εκκλησίας έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες διάστρωσης, όχι με κυβόλιθους, αλλά με πλάκες των οποίων τις διαστάσεις δεν γνωρίζουμε λόγω του ότι ο χώρος εργασιών είναι περίκλειστος. Επίσης μεταξύ πλακών υπάρχουν αρμοί.

Επειδή στις εγκεκριμένες μελέτες αναφέρεται η χρήση κυβόλιθων με διαστάσεις 10χ10χ7 εκ., ως το βασικό υλικό των λιθόστρωτων επιφανειών στην πλατεία της εκκλησίας και στο δίκτυο της συνοικίας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως εάν γνωρίζετε για την σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής, από κυβόλιθους σε λιθοπλάκες καθώς και για τις σχετικές αποφάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που εγκρίνουν αυτή την αλλαγή.

Σημειώνουμε δε, πως αυτή η διαφοροποίηση ως προς το υλικό διαστρωσης πραγματοποιήθηκε προς μεγάλη έκπληξή μας, διότι στην τελευταία συνάντηση μας, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, όχι μόνο  δεν ενημερωθήκαμε σχετικά αλλά είχαμε την προφορική διαβεβαίωση, ότι οι κυβόλιθοι ( και όχι οι χρησιμοποιούμενες λιθοπλάκες) θα τοποθετούνταν εν ξηρώ, σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική των καλντεριμιών.

Επίσης σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα γιατί οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και εάν είναι εφικτό να μας ενημερώσετε σχετικά».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης