Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιστολή Β. Γιαγιάκου για τα αιτήματα των επιχειρήσεων εμπορίας γεωργικών εφοδίων

ΤΟΠΙΚΑ21.11.2023 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, με θέματα τα αιτήματα του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων και των επιχειρήσεων εμπορίας γεωργικών εφοδίων, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τους Τρικαλινούς βουλευτές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει:

«Κύριοι Υπουργοί,

Μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel που έπληξε στο πέρασμα της τον κάμπο της Θεσσαλίας, η πλειοψηφία των αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων έχει καταστραφεί σε εγκαταστάσεις, πάγιο εξοπλισμό και εμπορεύματα.

Κατόπιν αιτημάτων του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων και επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας γεωργικών εφοδίων, σας προωθούμε σχετικές επιστολές με τα δίκαια αιτήματά τους και παρακαλούμε, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, να ενεργήσετε άμεσα για την ικανοποίησή τους, καθώς όπως μας διαβεβαιώνουν οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό και κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Ειδικότερα παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα εξής:

-Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων για 6 μήνες.

-Παροχή δανείων με επιδότηση επιτοκίων και εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.

-Αναστολή πληρωμών για ασφαλιστικές και φορολογικές εκκρεμότητες.

-Έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές και στις βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές, εφόσον καταβάλλονται εμπρόθεσμα.

-Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις για την απώλεια φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου, ώστε να περιοριστούν οι ανεξόφλητες πιστώσεις που είχαν δοθεί στους παραγωγούς και τα δεδουλευμένα τους, συνεπώς και οι ζημιές τους.

-Ειδική πρόβλεψη για την διαγραφή των ανείσπρακτων απαιτήσεων που τελικώς θα δημιουργηθούν στις επιχειρήσεις τους.

-Επίσπευση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων από τις επιτροπές κρατικής αρωγής για τον εξοπλισμό και τα πάγια των πληττόμενων παραγωγών και καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και πραγματοποίηση του διοικητικού ελέγχου σε μεταγενέστερο χρόνο, ώστε να δοθεί η ευχέρεια επανέναρξης των καλλιεργητικών εργασιών και της παραγωγικής διαδικασίας.

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Γιαγιάκος Βασίλειος»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης