Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Επιστολή Β. Γιαγιάκου για το «πράσινο τέλος»

ΤΟΠΙΚΑ02.12.2020 | 6:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος με θέμα την «Μη επιβολή «πράσινου τέλους» στο πετρέλαιο κίνησης».

Στην Επιστολή που κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και τα Επιμελητήρια της χώρας, ο κ. Γιαγιάκος τονίζει πως λόγω των δυσμενών συνθηκών πρόκειται για μία αβάσταχτη επιβάρυνση, σημειώνοντας πως «στην έσχατη περίπτωση που αυτή η μορφή φόρου δεν μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, προτείνουμε να αντισταθμίσετε την επιβάρυνση με αντίστοιχη μείωση του ήδη υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης».

Η επιστολή

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), σας μεταφέρουμε την ανησυχία και την αγανάκτηση των επαγγελματιών – ιδιοκτητών πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Δυστυχώς, το μέτρο αυτό της επιβολής του «Ειδικού φόρου άνθρακα» (Special Carbon Tax) έχει αποδέκτες σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα) και θα είναι ακόμη μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση στις ήδη συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει και των δυσμενών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Κύριοι Υπουργοί,

στην έσχατη περίπτωση που αυτή η μορφή φόρου δεν μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, προτείνουμε να αντισταθμίσετε την επιβάρυνση με αντίστοιχη μείωση του ήδη υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop