Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Επιστολή Β. Γιαγιάκου στον υπουργό Οικονομικών

ΤΟΠΙΚΑ04.09.2019 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, με θέμα την «Απαλλαγή από την φορολογία των ακινήτων που ιδιοχρησιμοποιούνται για επιχειρηματική δραστηριότητα».

Στην επιστολή αναφέρεται:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας θέτουμε υπόψη ένα σοβαρό αίτημα και δίκαιο του επιχειρηματικού κόσμου. Η φορολόγηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή της μια επιχείρηση αποκλειστικά για την άσκηση της δραστηριότητας της, συνιστά ουσιαστικά διπλή φορολόγηση καθώς η κάθε επιχείρηση φορολογείται επί του αποτελέσματος της δραστηριότητας της δηλαδή επί των κερδών της. Ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος επί αυτού, αποτελεί σήμερα δυσβάσταχτο βάρος για επιχειρήσεις και καταστήματα.

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου επί αυτού για βιοτεχνικά κτίρια, αποθήκες, χώρους εκθέσεων, καταστήματα είναι επιτακτική ανάγκη και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αναμένουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Γιαγιάκος

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης