Πέμπτη 29.07.2021 | Εορτάζουν: Θεόδοτος, Θεοδότης, Θεοδότη, Καλλίνικος, Καλλινίκης

Επιστρέφουν στις θέσεις τους υπό απόσπαση αστυνομικοί

ΤΟΠΙΚΑ16.07.2019 | 2:33 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με μαζικές διαταγές για διακοπή απόσπασης επιστρέφουν στις αρχικές τους υπηρεσίες 322 αστυνομικοί, γυρίζοντας στις οργανικές θέσεις τους, ανεξάρτητα εάν έχει ολοκληρωθεί ο αρχικός χρόνος απόσπασής τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από αυτούς οι 181 επιστρέφουν σε υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, οι 48 στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ) και 93 στη ΔΙ.ΑΣ.

Το επόμενο βήμα της νέας ηγεσίας είναι να αλλάξει τα δεδομένα στις συνοδείες αστυνομικών που υπηρετούν στους επισήμους.  Το νέο σχέδιο του υπουργείου προβλέπει ότι θα απασχολούνται: Σε κάθε υπουργό θα βρίσκονται 4 αστυνομικοί, σε κάθε υφυπουργό 2, ενώ 1 αστυνομικός θα διατίθεται για κάθε βουλευτή. Τέλος κανένας αστυνομικός δεν θα διατίθεται για τη φύλαξη των γενικών γραμματέων.

Στην Αθήνα θα επιστρέψουν ένστολοι και από τα Τρίκαλα, καθώς τα πρώτα σήµατα για «κόψιµο» αποσπάσεων εστάλησαν σε Πάτρα, Βόνιτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα, Σκύδρα, Λέσβο και Εβρο. Σχετικά με τις εν λόγω μετακινήσεις, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, κ. Σπηλιώπουλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στις υπηρεσίες των Τρικάλων οι εν λόγω μετακινήσεις.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές που αυτή τη φορά αφορά στα διοικητικά πρόσωπα και που αναμένονται στο τέλος του μήνα. Όλο αυτό βέβαια στο πλαίσιο της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας που κατά παράδοση πλέον, συνοδεύεται και από αλλαγές στις ηγεσίες των διευθύνσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop