Τρίτη 26.03.2019 | Εορτάζουν: Πούλιος, Σύλας, Σύλλας, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη
niavis

Επιστροφή στην Εδέμ με τα εγκαίνια της έκθεσης του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην γκαλερί Alma

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ08.12.2018 | 3:09 μμ

bookfest

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια ακόμη χρονιά ολοκληρώνεται  στην γκαλερί Alma με μια υπέροχα αποκαλυπτική έκθεση, αυτή του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Μυστικός Κήπος». Βρεθήκαμε στα εγκαίνια της έκθεσης, όπου παραβρέθηκαν αρκετοί Τρικαλινοί φιλότεχνοι και πραγματικά πρόκειται για ένα καθηλωτικό σύμπλεγμα έργων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θαυμάσει κανείς τα έργα του κ. Κεχαγιόγλου. Εμείς κρατάμε την ομιλητικότητα τους, τη διάθεση της αποκάλυψης του βαθύτερου από το προφανές, την προτροπή να αναζητήσεις στον καμβά όλο και περισσότερες πληροφορίες. Και ήταν πραγματικά πολλές. Ο Μυστικός Κήπος λοιπόν, δεν καλύπτεται από ένα πέπλο άλυτου μυστηρίου. Έχει χρώμα, φως, παιχνίδισμα… εναλλαγή. Όλα αυτά, σε μια on the road αναζήτηση της πλήρωσης.  Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Μυστικός Κήπος  γειτονεύει με τον λογοτεχνικό κόσμο του  Τ. Κέρουακ ή με τους στίχους του Νίκου Καρούζου «Ω θα γυρίσουμε στην ομορφιά μια μέρα…/Με τη θυσία του γύρω φαινομένου/θα ανακαταλάβει η ψυχή τη μοναξιά της.

Σε κάθε ταξίδι του φαντασιακού και του πραγματικού κόσμου υπάρχει καθοριστικά  και αδιαμφισβήτητα ένας τόπος ευτυχίας σε αναμονή. Όταν θα σταθείτε ως θεατές μπροστά στην έκθεση, δεν θα μπορείτε να στρέψετε το βλέμμα σας αλλού παρά μόνο στο άυλο σώμα αυτής της διαδρομής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
TSILILIS Nature Spot e-shop