Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

ΤΟΠΙΚΑ27.09.2023 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν το πρωί της Πέμπτης μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιες εκπαίδευσης Τρικάλων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τα μέτρα που ελήφθησαν στο νομό και την Θεσσαλία μπροστά στην κακοκαιρία που βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Από τη Δευτέρα οι μαθητές πραγματοποιούσαν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης καθώς είχε ληφθεί η απόφαση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς μετά και τις μετεωρολογικές προβλέψεις που έκαναν λόγω για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πλέον οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για την κανονική και επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024.
Ο Δήμος Τρικκαίων μερίμνησε για την καθαριότητα στις αυλές ήδη πριν την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις – συντηρήσεις – επισκευές, όπου αυτές ήταν απαραίτητες.
Σε σχολεία που βρίσκονται σε χωριά με μέγιστη καταστροφή, έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε τη διαδικασία καταγραφής των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται σε υποδομές των διδακτηρίων.
Η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με την τελετή του Αγιασμού στις σχολικές μονάδες ενώ στην συνέχεια θα διανεμηθούν τα βιβλία ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα. Στόχος των δυο διευθύνσεων να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικά, άμεσα και εντατικά προκειμένου να καλυφτούν και οι παραδόσεις των ημερών που χάθηκαν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης