Παρασκευή 22.09.2023 | Εορτάζουν: Ζωγραφιά, Λοΐζος, Λουίζα, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα

Επιστροφή στο χωριό αυτό το καλοκαίρι

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2020 | 2:51 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα χωριά μας παραμένουν μικρές οάσεις όπου μπορούμε να ξεφύγουμε και να βρούμε διέξοδο από την καθημερινότητα, τη ζέστη της πόλης. Κάπως έτσι, και φέτος το καλοκαίρι, περισσότερο βέβαια από άλλες χρονιές, τα χωριά ακόμη και τα πιο ορεινά, αποκτούν ξανά ζωή και ρυθμό. Γίνονται τόπος συνάντησης και αντάμωσης για τους συγχωριανούς και φίλους, για τους συγγενείς. Οι διακοπές στο χωριό εξάλλου είναι για όλους – μικρούς και μεγάλους- που θέλουν να ζήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο το καλοκαίρι.

Φέτος, φαίνεται ότι αυτοί που θα επιλέξουν τον γονικό τους τόπο καταγωγής για να κάνουν διακοπές είναι σαφώς περισσότεροι από άλλες χρονιές. Ο λόγος είναι ότι αισθάνονται ασφαλείς λόγω κορονοϊού και ότι θα έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας κινήσεων αλλά και ελέγχου του χώρου διαμονής. Αυτό βέβαια από την άλλη, προβληματίζει τους προέδρους κοινοτήτων που καλούν τους συγχωριανούς τους να είναι προσεκτικοί ειδικά όταν έρχονται από πόλεις που έχουν εμφανίσει πολλές εστίες.

Αντίδωρο σε αυτή τη γενναιοδωρία της προτίμησης που δείχνουν οι συμπολίτες μας στις μικρές τους πατρίδες, σύλλογοι αλλά και ομάδες συγχωριανών, κοινότητες και μεμονωμένοι πολίτες ήδη οργανώνουν γιορτές και δράσεις ώστε να ευχαριστήσουν τον κόσμο θα περάσει αυτές τις ημέρες στην περιοχή. Με την ελπίδα βέβαια ότι όλα θα πάνε καλά και ότι το καλοκαίρι θα είναι ανέφελο για όλους μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης