Τρίτη 29.09.2020 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Επιστροφή των φοιτητών στα Τρίκαλα για την εξεταστική

ΤΟΠΙΚΑ22.08.2018 | 12:22 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Δειλά – δειλά ξεκίνησε η επιστροφή των πρώτων φοιτητών του ΤΕΙ και του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Μετά από μια σύντομη καλοκαιρινή απόδραση συντροφιά με τις οικογένειές τους, αλλά και με την παρέα τους σε κάποιο παραθεριστικό θέρετρο φοιτητές και σπουδαστές κυρίως από μακρινές περιοχές της χώρας επιστρέφουν προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία για την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Αν και από την εξεταστική τόσο στο τμήμα του ΤΕΙ «Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ», όσο και στο «Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» απέχουμε αρκετές ημέρες, οι φοιτητές προτιμούν να επιστρέψουν πιο νωρίς στη φοιτητική τους βάση για να προετοιμαστούν μέσω της μελέτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εξεταστική ξεκινά την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Η εξεταστική θα διαρκέσει έως και τις 21 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί από την σχολή η ημερομηνία των παραδόσεων για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της σχολής εκτιμούν ότι τα μαθήματα στο 1ο έτος θα ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη.

Λίγο νωρίτερα η σχολή αναμένεται να υποδεχτεί τους νέους φοιτητές και να τους ξεναγήσει στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στους αθλητικούς χώρους τόσο εντός της σχολής, όσο και εκτός σε αθλητικά γήπεδα όπου παραδίδονται τα εργαστηριακά μαθήματα.

Αναφορικά με το ΤΕΙ η εξεταστική στο τμήμα «Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ» ξεκινά την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Για τρεις εβδομάδες οι σπουδαστές θα κληθούν να εξεταστούν στα μαθήματα που «χρωστούν» από προηγούμενα εξάμηνα με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 20 του Σεπτέμβρη.

Οι παραδόσεις των μαθημάτων για τους σπουδαστές παρελθόντων ετών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop