Σάββατο 15.08.2026 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Επιστροφή των Συμβουλίων στα ΑΕΙ

ΕΛΛΑΔΑ 03.09.2019 | 2:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την επιστροφή των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στη διοίκηση των πανεπιστημίων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό στον διάλογο για το ποιες θα πρέπει να είναι οι αρμοδιότητες τους προκειμένου να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις διοικήσεις των πανεπιστήμιων και στα Συμβούλια. Τόνισε πως αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια.

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, απελευθέρωση των μεταπτυχιακών και μείωση της γραφειοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, την τυπική έναρξη του διαλόγου σηματοδοτεί η αυριανή συνάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, όπου το υπουργείο θα δεχτεί και προτάσεις των ακαδημαϊκών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης