Κυριακή 14.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Επιταχύνουν πλησιάζοντας προς στις εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2019 | 5:35 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας πλέον εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, όπου θα διανεμηθούν οι εκλογικοί σάκοι στους τέσσερις Δήμους του νομού.

Από την περασμένη Πέμπτη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων άρχισαν να μεταφέρονται τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ο μεγαλύτερος όγκος των ψηφοδελτίων έχει αποσταλεί από τα κόμματα ενώ η διαδικασία εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει ο διαχωρισμός στους 349 εκλογικούς σάκους, στους οποίους πέραν των ψηφοδελτίων θα τοποθετηθεί και η γραφική ύλη, όπως επίσης και τα βιβλία των πρακτικών. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως την Πέμπτη, καθώς την Παρασκευή, προπαραμονή των εκλογών θα ξεκινήσει η διανομή του εκλογικού υλικού στους Δήμους. Την Παρασκευή εξάλλου κυρίως από τις απογευματινές ώρες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μπορούν να προσέρχονται στα Δημαρχεία του νομού για να λαμβάνουν τους σάκους που θα χρησιμοποιήσουν την ημέρα των εκλογών.

Αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας που συντονίζουν το όλο έργο της προετοιμασίας υποστηρίζουν ότι δεν θα παρατηρηθούν προβλήματα τόσο για την προετοιμασία, όσο και την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Και στις προσεχείς εκλογές τα εκλογικά αποτελέσματα θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και θα αφορούν ποσοστά υποψηφίων και σταυροδοσία υπέρ υποψήφιών βουλευτών.

Από την Παρασκευή εξάλλου ξεκίνησε από τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα του νομού η διανομή των ειδοποιητηρίων των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των εφορευτικών επιτροπών. Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να κοινοποιηθούν έως και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, στους κληρωθέντες πολίτες.

Βεβαία για μια ακόμη εκλογική διαδικασία ο προβληματισμός εστιάζεται στην παρουσία τακτικών και αναπληρωματικών μελών, καθότι και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξαν αρκετές απουσίες, οι οποίες προκάλεσαν μικροπροβλήματα στην διαδικασία μέχρι να εξευρεθούν πολίτες για να αναλάβουν καθήκοντα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης