Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Επιτέλους καλά νέα για τον Ε65

ΤΟΠΙΚΑ05.01.2019 | 12:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το 2019 ξεκινά με ευοίωνες προοπτικές για τον Ε65. Ήδη από το προηγούμενο έτος έχει κυρωθεί η συμφωνία για την υλοποίηση του νοτίου τμήματος (Ξυνιάδα – ΠΑΘΕ) και ο παραχωρησιούχος ετοιμάζεται να βάλει τις μπουλντόζες στο εργοτάξιο.

Οι πληροφορίες απ’ αυτό το μέτωπο λένε πως θα «τρέξει» γρήγορα το έργο προκειμένου να είναι έτοιμο εντός της διετίας. Τα ηγετικά κλιμάκια της ΤΕΡΝΑ που υλοποιεί το έργο, δηλώνουν σε Τρικαλινούς συνομιλητές τους ότι οι σήραγγες θα  ανοίξουν και από τις δύο πλευρές προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα. Ο λόγος, εκτός των άλλων, είναι και πρακτικός για την κατασκευαστική εταιρεία. Θέλει να μεταφέρει αδρανή υλικά προς τη Λαμία, οπότε υπάρχει όφελος για την εταιρεία να γίνουν γρήγορα οι σήραγγες που είναι και το δυσκολότερο κομμάτι του έργου. Από ‘κει και πέρα, αισιοδοξία υπάρχει και για το τμήμα Τρίκαλα – Εγνατία. Κι αυτό γιατί, φαίνεται πως αποχωρούν από την ΤΕΡΝΑ ή έστω συρρικνώνεται περαιτέρω το ποσοστό της Ισπανικής εταιρείας η οποία –λένε οι γνωρίζοντας τα κατασκευαστικά πράγματα στη χώρα μας- ήταν εκείνη που δεν βιάζονταν για την υλοποίηση και του βορείου τμήματος του Ε65 για λόγους πρωτίστως οικονομικούς.

Και ως προς αυτό, υπάρχει απάντηση αφού εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί η κίνηση στον Ε65 μόλις υλοποιηθεί το νότιο τμήμα του. Επομένως, δεν θα τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας του έργου.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δημιουργούν ένα πιο αισιόδοξο περιβάλλον για τη πλήρη υλοποίηση του έργου που αποτελεί βασικό πυλώνα των υποδομών της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής με συγκεκριμένα αναπτυξιακά οφέλη τα οποία ήδη έχουν προσδιοριστεί σε μελέτες και επεκτείνονται από τον τουρισμό μέχρι τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop