Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ31.01.2020 | 5:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας με θέμα «Το Έγκλημα στη Λογοτεχνία». Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε) και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Ομιλητές τα εκδήλωσης ήταν η Δρ. Αναστασία Χαλκιά (Γενική Γραμματέας ΔΣ ΚΕ.Μ.Ε.), η κα. Μάρθα Λεμπέση (Εγκληματολόγος, Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.), ο κ. Γιάννης Πανούσης (Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας) και ο κ. Διονύσης Χιόνης (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Εγκληματολόγος, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕ.Μ.Ε.). Η κα. Ευαγγελία Ανδρουλάκη (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Εγκληματολόγος), είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της KDK, κος Απόστολος Ηλιόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίων Stratford και IGlobal, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής του Τμήματος Αδειών και Επιθεωρήσεων, Φιλαδέλφεια – Πενσυλβάνια, ΗΠΑ) και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕ.Μ.Ε. Δρ. Φώτιος Σπυρόπουλος (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Ποινικολόγος, Εγκληματολόγος) απηύθυναν χαιρετισμούς.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν και ανέλυσαν τη σύνδεση μεταξύ εγκληματολογίας, λογοτεχνίας και κοινωνικής πραγματικότητας, τη σύνδεση αστυνομικού μυθιστορήματος και βασικών αρχών της εγκληματολογίας και παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται το έγκλημα στο έργο του Νίκου Καββαδία.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και ακολούθησε συζήτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, μπορούν να την παρακολουθήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ