Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιτυχημένη μια ακόμη άσκηση της Πυροσβεστικής

ΤΟΠΙΚΑ28.03.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Πυρκαγιά ξέσπασε  σε μονάδα αποθήκευσης κι εμφιάλωσης υγραερίου στην επαρχιακή οδό Μεγαλοχωρίου – Χρυσαυγής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά την πλήρωσή βυτιοφόρου, λόγω αστοχίας της κεντρικής βάνας κι απειλούσε άμεσα της δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου της επιχείρησης.».

Τα παραπάνω αποτέλεσαν μέρος του σεναρίου της άσκησης που διενήργησε το πρωί της Τετάρτης στο Μεγαλοχώρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ. και της ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο οδηγός του βυτιοφόρου στην προσπάθεια του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα μέσα πυροπροστασίας της μονάδας λόγω εισπνοής καπνών έχασε  τις αισθήσεις του και υπέστη εγκαύματα.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης ενεργοποίησε το συναγερμό και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων. Στο σημείο φτάνουν άνδρες της Π.Υ. με δύο οχήματα, το ΕΚΑΒ για την παραλαβή και μεταφορά του τραυματισμένου υπαλλήλου στο νοσοκομείο, υπάλληλοι της  ΔΕΔΔΗΕ και την ΕΛΑΣ για τη ρύθμισης κυκλοφορίας και τις περαιτέρω ενέργειες. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία που μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.

Μετά από 20’ ολοκληρώνεται η κατάσβεση. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ.».

Η άσκηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και στόχευε στην εκπαίδευση των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, υπευθύνων και προσωπικού της εταιρίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης