Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιτυχημένo το Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων

ΤΟΠΙΚΑ13.05.2024 | 3:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας που συνδιοργάνωσαν  «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala του Δήμου Τρικκαίων και των Επιμελητηρίων  Τρικάλων  και Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ που αγκάλιασαν μαζικά οι πολίτες των Τρικάλων και οι επισκέπτες της περιοχής, 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί παρουσίασαν σε ειδικά περίπτερα κρασιά και αποστάγματα από όλον τον θεσσαλικό αμπελώνα, ενώ υπήρξε παράλληλα γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων που συνοδεύτηκαν από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα προσφορά τοπικών επιχειρήσεων. Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στο πλαίσιο ημερίδας στην οποία συμμετείχαν και προσκεκλημένοι ειδικοί στο θέμα δημοσιογράφοι από την Αθήνα, παρουσιάστηκε η ιστορία των θεσσαλικών αμπελώνων και η διατροφική αξία των ποικιλιών των θεσσαλικών αμπελώνων. Η εκδήλωση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής με λαϊκή συναυλία, ενώ προβλήθηκε σε ζωντανή σύνδεση από την εκπομπή «Επίκεντρο» της ΕΤ3.

Σε δηλώσεις τους, η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, έκανε λόγο για τη συμβολή του Φεστιβάλ στη προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής, δίνοντας παράλληλα μήνυμα συνένωσης δυνάμεων όλων των περιφερειακών ενοτήτων για τον θεσσαλικό αμπελώνα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Αναστασίου, έκανε λόγω για το μήνυμα συνεργασίας που φέρνει αποτελέσματα, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η εμβάθυνση του θεσμού ώστε συν το χρόνο ν’ αποτελέσει ένα μοναδικό σε συμμετοχή επισκεπτών πολιτιστικό, αγροδιατροφικό και τουριστικό προϊόν για την Θεσσαλία. Το 3ο Φεστιβάλ και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας του χρόνου θα διοργανωθεί στην Καρδίτσα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης