Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Με συμμετοχή της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων – SZ4TRI

Επιτυχής η διασυλλογική άσκηση ΟΕΑ Πολιτικής Προστασίας

ΤΟΠΙΚΑ13.09.2019 | 5:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία την περασμένη Πέμπτη η Πανελλήνια Διασυλλογική Άσκηση ΟΕΑ (Ομάδες Έκτακτων Αναγκών) Πολιτικής Προστασίας.

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων και για πρώτη φορά από την πόλη των Τρικάλων, χάρη στο νέο ραδιοεξοπλισμό που προσέφερε ο Δήμος.

Το Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας SZ1GGPP διαβίβαζε το σενάριο της άσκησης, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές επαφές μέσω ασυρμάτων με Συλλόγους Ραδιοερασιτεχνών πανελλαδικά (ΡΟΔΟ, ΛΕΣΒΟ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ κ.α.) τόσο στα Βραχέα κύματα HF αλλά και στα VHF.

Την άσκηση συντόνιζε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μάνθος (SV4MLF) μαζί με μέλη των ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων, ενώ παρέστη και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που είναι ραδιοερασιτέχνης.

Η άσκηση έγινε μεταξύ συλλόγων και μεμονωμένων συναδέλφων (όπου δεν δραστηριοποιείται σύλλογος) από όλη την Ελλάδα, για την αποκατάσταση επικοινωνιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μιας περιοχής και όχι μόνο και διεξάγεται την δεύτερη Πέμπτη κάθε μήνα και ώρα 21:30 στα βραχέα κύματα με διαμόρφωση LSB στην συχνότητα 3650 KHz (+/-) και εναλλακτικά στην συχνότητα 3760 KHz (+/-) αλλά και στους V/U επαναλήπτες και αναμεταδότες ανάλογα με τις διασυνδέσεις που υπάρχουν, ώστε να φτάσει το σήμα στην Αθήνα.

Ο κεντρικός συντονισμός γίνεται από τον σταθμό SZ1GGPP που βρίσκεται στο Κέντρο (Θάλαμο) Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΕΣΚΕ/ΚΕΠΠ). Επίσης γίνεται και σε ψηφιακό mode στα βραχέα κύματα στην μπάντα των 80 μέτρων.

Σκοπός της μηνιαίας άσκησης είναι να γνωρίζουν οι ραδιοερασιτέχνες πώς και πού θα μπορούνε να δώσουνε βοήθεια στις επικοινωνίες σε κατάσταση ανάγκης αλλά και η γενικότερη τριβή/εμπειρία των συναδέλφων ραδιοερασιτεχνών σε τέτοιες καταστάσεις.

Σημαντική η συμμετοχή και από τα Τρίκαλα με την ελπίδα όταν και αν χρειαστεί να είναι απολύτως έτοιμοι σε περιστατικά έκτακτων αναγκών.

Ο καθένας μπορεί να γίνει ενεργός ραδιοερασιτέχνης. Για πληροφορίες στα εντευκτήρια της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων (πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη) καθώς και στην σελίδα στο facebook @SZ4TRI.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020