Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Επτά νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ22.08.2018 | 11:15 πμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Αρκετά νωρίς σε σχέση με παρελθόντα έτη ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του για την έναρξη ειδικοτήτων Φθινοπωρινού εξαμήνου 2018Β στα δημόσια ΙΕΚ.

Στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης τα οποία από τη σύστασή τους έως και σήμερα συναντούν ιδιαίτερη απήχηση, στους απόφοιτους λυκείου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το ενδιαφέρον που παρατηρείται κάθε χρόνο τόσο στο ΙΕΚ Τρικάλων, όσο και στα υπόλοιπα της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Στο ΙΕΚ Τρικάλων πρόκειται να λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

  • Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών.
  • Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Καλαμπάκα).
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων.
  • Βοηθός Φυσικοθεραπείας.
  • Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ.
  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία
  • Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία) – (Καλαμπάκα).

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων οι οποίες είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικές σε ιστοσελίδα που θα υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας και θα ανακοινωθεί άμεσα από το ΙΕΚ Τρικάλων στο Web (http://iek-trikal.tri.sch.gr/).Οι ειδικότητες θα λειτουργήσουν εφόσον συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών.

Όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ή να διδάξουν σε αυτές, μπορούν να ενημερωθούν από τους αναλυτικούς Οδηγούς Σπουδών (Syllabus) που θα βρουν στο σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1427-odigoi-spoudon-eidikotiton-iek-tou-n-4186-2013

Επίσης στο Δ.ΙΕΚ Τρικάλων θα λειτουργήσει το Γ΄ εξάμηνο (όπου έχουν δικαίωμα κατάταξης οι απόφοιτοι IEK, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ συναφούς ειδικότητας και μετεγγραφής οι καταρτιζόμενοι άλλων ΙΕΚ) για τα παρακάτω:

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία), Τεχνικός Εφαρμογών Ππληροφορικής (Πολυμέσα / WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO GAMES),  Φύλακας Μουσείων και Αρχαιλογικών Χώρων, Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης