Τρίτη 17.05.2022 | Εορτάζουν: Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Ιουνία, Γιουνία, Σόλων, Σόλωνας, Σολόχων

Επτά προτάσεις για τουριστικά έργα κατέθεσε ο Δ. Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ17.10.2019 | 6:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με την προσοχή στραμμένη στον Τουρισμό και στα πλεονεκτήματα για την περιοχή της Καλαμπάκας και ευρύτερα βρίσκεται η δημοτική Αρχή Μετεώρων και ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αλέκος.

Από κοινού Δήμος και φορείς εργάζονται και θα συνεχίσουν να μεριμνούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα φέρει περισσότερο κόσμο στην περιοχή, αλλά θα βοηθήσει και στην περεταίρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Δήμος Μετεώρων στα πλαίσια του έργου «Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού Τουρισμού στη Θεσσαλία» που υλοποιεί η Περιφέρεια κατέθεσε 7 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.775.000 ευρώ.

Σκοπός αυτών των προτάσεων είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, η συγκράτηση των τουριστικών ροών, η διαμόρφωση παραγωγικού ιστού πολιτιστικού τουρισμού και η υψηλής ποιότητα υπηρεσιών πολιτιστικού τουρισμού.

Αναλυτικά οι 7 προτάσεις είναι:

  1. Αναβάθμιση του δικτύου μονοπατιών στην περιοχή των Μετεώρων (βελτίωση της προσβασιμότητας, σήμανση, ανάδειξη και προβολή, εκσυγχρονισμός και εκπαίδευση εργαζομένων, βελτιστοποίηση παρεχόμενων υπηρεσιών εντός δικτύου), 000 ευρώ.
  2. Ψηφιακός Ξεναγός Δήμου Μετεώρων, εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (smartphones) με την οποία ο επισκέπτης/τουρίστας θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος ανάλογα με την τοποθεσία του (χαρτογράφηση δήμου, εφαρμογή νέων τεχνολογιών, ποιοτική αναβάθμιση και διαχείριση φέρουσας ικανότητας επισκεπτών με στόχευση στην αποδοτικότητα ανά επισκέπτη), 000 ευρώ.
  3. Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Καλαμπάκας σε διατηρητέο κτίριο του ΟΣΕ Καλαμπάκας, 000 ευρώ.
  4. Τέσσερα έργα στα πλαίσια της περιφέρειας του Δήμου Μετεώρων με σκοπό την ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη του ευρύτερου γεωγραφικού πεδίου του Δήμου Μετεώρων 000 ευρώ.
  5. Αναβάθμιση του Κέντρου Ψηφιακής Απεικόνισης (3D) Μετεώρων. Προσθήκη επιπλέον ψηφιακών εκθεμάτων με σκοπό την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου ψηφιακού πολιτισμού (ψηφιακή εικονική πραγματικότητας (VR), διαδραστικό τραπέζι, ολογράμματα, 3D ψηφιακό ντοκιμαντέρ), 000 ευρώ.
  6. Ανάπλαση και αναβάθμιση του παλαιού οικισμού του Καστρακίου. 000 ευρώ.
  7. Κατασκευή πινακίδων σήμανσης επισκέψιμων σημείων (μνημεία, μουσεία κλπ) στα πλαίσια του πολιτιστικού τουρισμού, 000 ευρώ.

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης