Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Επτά τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ06.07.2018 | 3:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά.

Σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και χθες Πέμπτη 5 Ιουνίου είχαν διαγνωστεί επτά κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα  (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία παράλυση).

Προς το παρόν ευτυχώς δεν έχει καταγραφεί θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Από τους επτά ασθενείς, οι πέντε έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ δύο νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα έξι κρούσματα προέρχονται από την περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και το ένα από τον Δήμο Τανάγρας.

Υπενθυμίζεται ότι, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό  στη χώρα και κατά την τρέχουσα περίοδο 2018, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές.

Ως εκ τούτου, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ήδη ενημερώσει από το Μάιο τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης