Τρίτη 08.10.2024 | Εορτάζουν: Πελαγής, Πελάγιος, Πελαγία, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελαγιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Erasmus+ KA1: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Βερολίνο

ΤΟΠΙΚΑ 25.09.2024 | 8:36 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 το Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων οργάνωσε ροή κινητικότητας εκπαιδευτικού προσωπικού στο Βερολίνο, διάρκειας μιας εβδομάδας (18 έως 25 Αυγούστου 2024).

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε τίτλο “Berlin’s Museums: An Experiential Learning Path” και διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η επιμόρφωση έδωσε την ευκαιρία στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετείχαν να εμπλακούν σε ένα βιωματικό ταξίδι μάθησης, με έμφαση στον ανεκτίμητο ρόλο των μουσείων στο Βερολίνο ως δυναμικές πλατφόρμες για διαδραστική μάθηση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ολόκληρη η πόλη μετατράπηκε σε μια τάξη για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την ενίσχυση  γνωστικών δεξιοτήτων υψηλότερου επιπέδου. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στην πολιτιστική και εκπαιδευτική σκηνή του Βερολίνου επισκεπτόμενοι αξιόλογα μουσεία όπως το Neues Museum, το Neue Nationalgalerie και το Αρχείο Bauhaus. Επιπλέον εφοδιάστηκαν με την απαραίτητη γνώση για να ενσωματώνουν αποτελεσματικά τις επισκέψεις σε μουσεία στο σχολικό τους πρόγραμμα, καθώς και να συνδέουν αυτές τις εμπειρίες με τις τρέχουσες κοινωνικο-ιστορικές προκλήσεις, αναγνωρίζοντάς τις ως βασικά στοιχεία για προβληματισμό εντός του εκπαιδευτικού πλαισίου. Τέλος ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συμμετείχαν σε εργαστήρια με επικεφαλής έμπειρους παιδαγωγούς, αποκτώντας βαθιές γνώσεις σχετικά με τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στη μελέτη και στην προστασία της ιστορίας και του πολιτισμού.

Στη ροή κινητικότητας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Αβδελίδου Ελένη, Κόκκοβα Ελένη και Χαραλαμποπούλου Δέσποινα. Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Η ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου με κωδικό αριθμό 2023-1-EL01-KA121-VET-000128338 και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης