Πέμπτη 04.03.2021 | Εορτάζουν: Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία

ERASMUS+ στο 3ο Λύκειο: Χριστουγεννιάτικη Δραστηριότητα

ΤΟΠΙΚΑ23.12.2019 | 4:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Tην Δευτέρα 16-12-2019, στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας, έγινε υποδειγματική διδασκαλία – τραγούδι στα προσφυγόπουλα που παρακολουθούν τα τμήματα ένταξης στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων από ομάδα μαθητών του σχολείου μας.

Επιδίωξή μας ήταν παραμονές εορτών να δώσουμε στα παιδιά αυτά τη δυνατότητα να νιώσουν τη ζεστασιά και την αγάπη μιας μαθητικής κοινότητας.  Πέρα από τα πνευματικά εφόδια προσπαθήσαμε να τους δώσουμε χαρά και τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια γιορτή που δεν είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν. Οι μαθητές – μαθήτριες της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να διδάξουν σε παιδιά που έχουν αφήσει πίσω την πατρίδα τους ορισμένες βασικές έννοιες της Αγγλικής Γλώσσας και στη συνέχεια να καθίσουν δίπλα τους, να τραγουδήσουν, να παίξουν μαζί τους ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια και τέλος να φάνε όλοι μαζί τα εδέσματα και γλυκίσματα που είχαν οι ίδιοι ετοιμάσει για τα παιδιά.

Η εκδήλωση εξελίχτηκε σε εύθυμο μικρό πάρτι με συνοδεία κιθάρας και γιουκαλίλι. Ήταν τόσο όμορφα που δεν θέλαμε να αποχωριστούμε τους νέους μικρούς μας φίλους και φίλες. Αν υπήρχε περισσότερος διαθέσιμος χρόνος, θα ήμασταν ακόμα εκεί να μιλάμε και να απαθανατίζουμε στιγμές με τα αξιαγάπητα εκείνα παιδιά!

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τον Δ/ντη του σχολείου κο Κίττο Ευάγγελο και την Υποδ/ντρια κα Παπαζεύκου Ουρανία για τη συνεργασία και την άμεση διάθεση για βοήθεια που επέδειξαν καθώς και τις: κα  Hazha Azad Mahmud για την επίσημη μετάφραση και κα Κουβάτα Φωτεινή, φιλόλογο, υπεύθυνη τμήματος στήριξης.

Επίσης πολλά ευχαριστήρια αξίζουν στις κυρίες Φέρνες – Ρουσιαμάνη Κριστίν και Θεοφανίδου Ελπίδα για την αδιάκοπη συμπαράσταση και το εθελοντικό πνεύμα αλληλεγγύης που προσφέρουν στα παιδιά αυτά και κατ’ επέκταση και  σ’ εμάς.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δ/ντή του 3ου ΓΕΛ κο Αργυρόπουλο Ευάγγελο που επέτρεψε και στήριξε την προσπάθεια των μαθητών/τριών μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες δράσεις στο μέλλον.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του 3ου  Γενικού Λυκείου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ» εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Προκοπή! Ευτυχισμένο το 2020!!

Εκ μέρους της Παιδαγωγικής Ομάδας

Οι καθηγητές

Βαναργιώτης Αλέξανδρος

Κουκουλέτσος Λάζαρος

Σαμαρά Μαρία

Μαθητές – τριες

Λέσι Μπράιαν

Θεοδώρου Δημήτρης

Μπατατέγα Έβελυν

Κουτσαμπελούλη Λένια

Λάππα Ελευθερία

Καλαντζή Μυρσίνη

Λεπενιώτη Ειρήνη

Παπαγεωργίου Ναταλία

Νταϊλιάνη Ζωή Ιωάννα

Πλεξίδας Γρηγόρης

Τρέλλη Μάρα

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop