Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των προσφυγών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ08.11.2022 | 5:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μία ακόμα πλατφόρμα τίθεται στη διάθεση των φορολογουμένων, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική διαχείριση του τεράστιου όγκου φορολογικών ενστάσεων.

Όσοι αμφισβητούν τις αποφάσεις επιβολής φόρων από την Εφορία και τα Ελεγκτικά Κέντρα, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προσφυγές στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και να παρακολουθούν την εξέλιξη της προσφυγής τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι σήμερα έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών περισσότεροι από 75.000 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που αμφισβητούν τις αποφάσεις της εφορίας και του ελεγκτικού μηχανισμού για καταβολή πρόσθετων φόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τις 75.622 υποθέσεις που εξετάστηκαν την περίοδο από το 2013 έως και τον Ιούλιο του 2022, οι 28.665 έχουν οδηγηθεί στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, η νέα εφαρμογή θα έχει δικλείδες ασφάλειας που δεν θα επιτρέπουν στους φορολογούμενους να υποβάλλουν μία προσφυγή πολλές φορές, ή να υποβάλλουν εκ νέου προσφυγή που έχει απορριφθεί ή ερωτήματα για τους λόγους απόρριψης η καθυστέρησης στην εξέταση της προσφυγής καθώς αναμένεται ότι η νέα διαδικασία θα προκαλέσει κύμα προσφυγών ακόμα και για περιπτώσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όπως η αύξηση του φόρου εισοδήματος με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης