Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έρχονται πληρωμές για τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2024 | 8:34 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στην ΕΡΤ News «είμαστε στο τελευταίο στάδιο, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι τέλος Ιουνίου θα εξοφληθούν πορίσματα Daniel», επιβεβαιώνοντας ότι εντός των επομένων ημερών θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους, πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα στον Οργανισμό, απ’ όπου και θα κάνει τις ανακοινώσεις. «Εντός των ημερών και όχι εκτός του χρονοδιαγράμματος θα υπάρξει μία μεγάλη πληρωμή πορισμάτων και πάντως όλα τα πορίσματα θα εξοφληθούν σε ορατό χρονικό διάστημα», είπε.

Σημείωσε δε, ότι «θα είναι μία πολύ σημαντική πληρωμή, αυτή των επομένων ημερών που θα αγγίξει το 70% των πορισμάτων. Άρα δηλαδή και σε αυτή την πορεία μην ξεχνάτε ότι αντιμετωπίζουμε και τεχνικής φύσεως προβλήματα. Διότι το άλλο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στη Θεσσαλία για τις αποζημιώσεις, απαίτησε ένα νέο λογισμικό να εφαρμόσουμε στα πληροφοριακά μας συστήματα, γιατί οι ρυθμίσεις αποζημιώσεων είναι ευνοϊκότερες από τις ρυθμίσεις αποζημιώσεων του κανονισμού του ΕΛΓΑ».

Ο νέος κανονισμός

Σε ό,τι αφορά το νέο κανονισμό επισήμανε ότι «έχουμε κωδικοποιήσει τις υφιστάμενες διατάξεις των δύο νόμων με τους οποίους λειτουργεί ο ΕΛΓΑ. Έχουμε ενσωματώσει άλλες διατάξεις και τέλος τις νέες ρυθμίσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν το νόμο πλαίσιο. Ο νόμος θα συμπεριλαμβάνει το ύψος της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς. Θα συμπεριλαμβάνει τους νέους κινδύνους, νέες καλύψεις και από εκεί και μετά θα εκδοθούν αμέσως, ταυτοχρόνως, διότι απαιτείται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι δύο κανονισμοί της Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού κεφαλαίου».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης