Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Έρχονται προσλήψεις ΟΒΑ και ΕΠΟΠ στον στρατό

ΕΛΛΑΔΑ21.12.2019 | 2:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε εξαγγελία για πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) επανέλαβε την Παρασκευή από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δίνοντας παράλληλα και λεπτομέρειες για το σχεδιασμό του υπουργείου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε στρατιωτικά φυλάκια στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Έχει εξαγγελθεί πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και ΕΠΟΠ, στον αριθμό θα είναι μεταξύ 1.200 και 2.000, προκειμένου να στελεχώσουν και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ρίξουν και τον μέσο όρο ηλικίας των επαγγελματιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σχολιάζοντας, δε, τα σενάρια περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμεινε σε όσα είπε για τις προσλήψεις ΟΒΑ και ΕΠΟΠ και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο προτιμούμε από μία αύξηση της θητείας. Δηλαδή να έχουν οι στρατεύσιμοι το περιθώριο για άλλους επιπλέον δύο μήνες θητείας. Προτιμούμε Επαγγελματίες Οπλίτες, επιλεγμένους Οπλίτες, με κριτήρια που θα τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην προκήρυξη που θα “τρέξει”, έτσι ώστε να υπάρξει μια προστιθέμενη αξία και μια ποιοτική αναβάθμιση και του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη χρονιά που έρχεται».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως ότι «είναι εντελώς ψευδές και αναληθές ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος» και παρέπεμψε «στα επίσημα μεγέθη του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους και του 2020».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης