Σάββατο 02.07.2022 | Εορτάζουν: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία

Έρχονται τρεις νέες ρυθμίσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24.01.2019 | 8:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με τα χρέη σε τράπεζες, Εφορία και Ταμεία να έχουν πνίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις καθώς υπερβαίνουν τα 220 δισ. ευρώ, έρχονται τρεις νέες ρυθμίσεις για να αλλάξουν τη ζωή μας.

Πρόκειται για τρεις ρυθμίσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις ή μέχρι και δέκα χρόνια που θα καλύπτουν όλους ανεξαιρέτως. Από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες μέχρι μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν αφήσει χρέη στο Δημόσιο ή έχουν δάνεια σε τράπεζες, κυρίως στεγαστικά, τα οποία βρίσκονται σε καθυστέρηση, και παράλληλα χρωστούν στην Εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πακέτο των τριών ρυθμίσεων έχει ήδη ξεκινήσει να συζητείται με τους εκπροσώπους των δανειστών για να οριστικοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου, ώστε στη συνέχεια οι νέες νομοθετικές διατάξεις να κατατεθούν στη Βουλή και οι ρυθμίσεις να αρχίσουν να τρέχουν σταδιακά από τον Μάρτιο.

Η πρώτη ρύθμιση θα καλύπτει όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες, κυρίως κόκκινα στεγαστικά δάνεια, αλλά θα έχει χαρακτήρα «ολιστικής ρύθμισης» καθώς οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν και τα χρέη που έχουν προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δεύτερη ρύθμιση, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη, αφορά τις οφειλές μη μισθωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζεται μια έκτακτη ρύθμιση για όλους τους φορολογουμένους που χρωστούν στην Εφορία. Για όλες τις περιπτώσεις, οι αιτήσεις σχεδιάζεται να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους οφειλέτες, χωρίς να απαιτούνται πολλές γραφειοκρατικές προϋποθέσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή