Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έρευνα σε όλες τις γεωτρήσεις της Θεσσαλίας ξεκινά η Περιφέρεια

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2024 | 4:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε δυο κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και τα πολλά περιστατικά γαστρεντερίτιδας στο γενικό πληθυσμό.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από κοινού με τον ΕΟΔΥ ξεκινά έρευνα και μετρήσεις σε όλες τις γεωτρήσεις και τις πηγές της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Χ.  Χατζηχριστοδούλου.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Κουρέτας στη Θεσσαλία υπάρχουν 778 γεωτρήσεις και 772 πηγές και οι πρώτοι δήμοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι ο δήμος Αγιάς με 40 γεωτρήσεις, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με 33 και ο Δήμος Κιλελέρ με 34 γεωτρήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Χατζηχριστοδούλου επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μικροβίου της σαλμονέλας σε μία από τις τρεις γεωτρήσεις της περιοχής όπου και συνεχίζονται οι έλεγχοι ενώ σε ότι αφορά τις άλλες δυο, η μια γεώτρηση βρέθηκε καθαρή και στην άλλη εντοπίστηκαν μικροβιακοί δείκτες

 

Σε ύφεση τα κρούσματα

Αναφορικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων η κατάσταση είναι σε ύφεση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ μέχρι την Τετάρτη έχουν καταγραφεί συνολικά 121 κρούσματα με την έναρξη της νόσου να είναι προγενέστερη.

Αναφορικά με τα αιτία της μόλυνσης των δεξαμενών ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι οι παράγοντες που συνετέλεσαν πιθανόν να ήταν η ξηρασία που εμφανίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και οι διακοπές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης που είχαν ως συνέπεια να μην γίνει σωστά η χλωρίωση του νερού.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ζήτησαν από τους κάτοικους να μην χρησιμοποιούν το νερό για ανθρώπινη χρήση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών ενώ όπως τονίστηκε είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός του δικτύου και στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης και στις δύο τοπικές κοινότητες. Τέλος ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικοί οι τακτικοί έλεγχοι από τους δήμους για τέτοιου είδους μικροβιακά φορτία, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης