Τρίτη 31.01.2023 | Εορτάζουν: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα

Έρευνα ΥΠΕΞ για ρεπορτάζ των NYT

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.12.2022 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εσωτερική διοικητική έρευνα διενεργείται στο υπουργείο Εξωτερικών για δύο άδειες που δόθηκαν στην εταιρεία Ιntellexa S.A. στις 15 Νοεμβρίου 2021 με τελικό χρήστη την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης της Μαδαγασκάρης (Agence Nationale Anti-fraude, Madagascar).

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η διενέργεια της έρευνας γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από δημοσίευμα των Νew York Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι παραχώρησε στην εταιρεία Ιntellexa άδειες πώλησης του λογισμικού Predator «σε τουλάχιστον μία χώρα με μακρά ιστορία παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Μαδαγασκάρη. Η Intellexa προσπάθησε να πουλήσει το λογισμικό και στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση του Κιέβου να αρνείται την προσφορά».

Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, την πορεία του διαχειριστή της εταιρείας, Ταλ Ντίλιαν, από την Κύπρο στην Αθήνα, από όπου, όπως λέει, «ο Ντίλιαν προώθησε επιθετικά το προϊόν του, έχοντας προσλάβει τουλάχιστον οκτώ Ισραηλινούς συνεργάτες, πολλοί από τους οποίους είχαν υπηρετήσει στην ισραηλινή αντικατασκοπεία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ