Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Εντάχθηκαν η επέκταση του 5ου Δημοτικού Τρικάλων και το Ασκληπιείο Κόζιακα

Έργα 19 εκ. ευρώ σε 10 Δήμους από το «Αντώνης Τρίτσης»

ΤΟΠΙΚΑ12.11.2020 | 6:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ενωμένοι με απόλυτο συντονισμό κράτους, Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας θα αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, τόνισε στα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του στο προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Παράλληλα, σε εφαρμογή του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την υπογραφή έργων, 19 εκατ. ευρώ, σε δέκα Δήμους της Θεσσαλίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει και πάλι έναν ισχυρό πυλώνα στο να σταθεί όρθια η ελληνική κοινωνία, με συνοχή, με ενότητα, με αλληλεγγύη και να αντιμετωπίσει μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχει περάσει τα μεταπολιτευτικά χρόνια η χώρα μας».

Με δεδομένο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δοκιμαστούμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, με πειθαρχία και μεθοδικότητα στην τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. «θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που διαθέτουν και οι Δήμοι, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να συμβάλλετε με το προσωπικό σας παράδειγμα και την επιρροή που έχετε στις τοπικές κοινωνίες. Σε όλη τη χώρα πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε, επίσης, τους δημάρχους να ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές των Δήμων τους με προσωπικό από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν, λόγω εφαρμογής των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στην πορεία των μεταρρυθμίσεων τόνισε ότι η πανδημία δεν θα αναστείλει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και ανακοίνωσε ότι αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, σημείωσε, ότι έχει δώσει εντολή στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) του ΥΠΕΣ, που διαχειρίζεται το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», να επιταχύνει τις εργασίες της, ώστε να βοηθηθεί και να ενισχυθεί με έργα το σύνολο των δήμων με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι υπέγραψε τις Αποφάσεις Ένταξης 11 έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ποσού χρηματοδότησης 19.147.389,37 €.

Όσον αφορά την Π.Ε. Τρικάλων πρόκειται για τα κάτωθι έργα:

-Κατασκευή επέκτασης διδακτηρίου 5ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων, 1.594.800,00 €

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή επέκτασης του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Προβλέπεται η κατασκευή διώροφης προσθήκης βορειοδυτικά του οικοπέδου και κατά την επέκταση στο υφιστάμενο λιθόκτιστο κτίριο, το οποίο δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες, σύμφωνα και με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα.

-Ψηφιακό – Διαδραστικό Ασκληπιείο Κόζιακα, 641.000,00 €

Το έργο αφορά σε εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του ανενεργού και εμβληματικού Δημοτικού Καταστήματος του Πρώην Δήμου Κόζιακα, το οποίο βρίσκεται στο Πρίνος, στη Δ.Ε. Κόζιακα του Δήμου Τρικκαίων. Στόχος της ανακατασκευής είναι η διαμόρφωση του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, σε διαδραστικό χώρο με θέμα την ανάδειξη της ιατρικής δράσης του Ασκληπιού και της ιστορίας της ιατρικής (Ψηφιακό Ασκληπιείο).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop