Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δ. Τρικκαίων από την Περιφέρεια

ΤΟΠΙΚΑ02.11.2018 | 3:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 950.000,00 €, μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν συνολικά 11.630 μέτρα ασφαλτοστρωμένων αγροτικών οδών.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα. Στόχος μας να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ  Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Φαρσάλων.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Στόχο έχει τη βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων. Η μελέτη προβλέπει τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση επί των υφισταμένων οδών. Οι αναβαθμισμένοι οδοί θα εξυπηρετήσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες των περιοχών του Δήμου Τρικκαίων, εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η κυκλοφορία στις οδούς αποτελείται αποκλειστικά από αγροτικά οχήματα και οχήματα μεταφοράς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.  Η χάραξη των υπό κατασκευή οδών κατατάσσεται στην κατηγορία AVI (ΟΜΟΕ-Δ), ως αγροτική οδός και προτείνεται η εφαρμογή της διατομής η1,η2 (ΟΜΟΕ-Δ), με πλάτος ασφαλτικού από 3,5-5 μέτρα περίπου, και με εργασίες που αφορούν σε διαμόρφωση των οδών, κατασκευή υπόβασης, βάσης και ασφαλτόστρωσης ή τσιμεντόστρωσης.

Οι οδοί που θα κατασκευαστούν είναι :

Α) πλημμυροπαθείς περιοχές : Τ.Κ. Ριζώματος : 5320μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Διποτάμου : 250μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Φωτάδας : 1060μ. ασφαλτόστρωση

Β) ορεινές & ημιορεινές περιοχές :  Τ.Κ. Σπαθάδων : 800μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Πλατάνου : 1550μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Αρδανίου : 1560μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Προδρόμου : 640μ. ασφαλτόστρωση,  Τ.Κ. Γοργογυρίου : 450μ. ασφαλτόστρωση

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης