Κυριακή 28.05.2023 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Έργα αγροτικής οδοποιίας από τον Δήμο Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ21.03.2023 | 6:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για τα χωριά, προχωρά από τον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για την αγροτική οδοποιία στον Α και τον Β Τομείς του Δήμου, δηλαδή στο σύνολο των χωριών. Το έργο έχει τον ίδιο τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Τρικκαίων» και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (Άξονας Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών»).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.600.000 ευρώ και το έργο αφορά στη βελτίωση υφισταμένων αγροτικών οδών, για να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα σε χωράφια και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, από γεωργούς και κτηνοτρόφους. Μετά την ένταξη του έργου, ακολουθεί η δημοπράτησή του.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων έχει θετικά νέα και για το άλλο μεγάλο έργο, την οδική ασφάλεια – ασφαλτοστρώσεις στην πόλη. Το έργο «Ολοκληρωμένες επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας επικινδύνων σημείων οδικού δικτύου του Δήμου Τρικκαίων» δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε για αυτό προσωρινός ανάδοχος. Εχει προϋπολογισμό  3.300.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Τα χρήματα να προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (μέσα από το έργο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU), καθώς και ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Oι παρεμβάσεις αφορούν σε:

Αποκατάσταση και βελτίωση της υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας σε επιλεγμένες θέσεις: στο Αστικό Οδικό Δίκτυο και στο τμήμα του Περιφερειακού Δακτυλίου από τον κυκλικό κόμβο Μεγαλοχωρίου έως τον κυκλικό κόμβο του Ριζαριού.

Διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών.

Διαμόρφωση σε οδό ήπιας κυκλοφορίας των οδών Β. Τσιτσάνη από την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Διονυσίου. Στόχος η ενοποίηση των δύο πλατειών, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της ταχύτητας.

Κατασκευή δύο υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών για την οδική ασφάλεια πλησίον των σχολικών συγκροτημάτων:

α) του 18ου Δημοτικού Σχολείου στη συμβολή των οδών Πλαπούτα και Πάνου, στο Κηπάκι Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης