Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Έργα υποδομών, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

ΤΟΠΙΚΑ14.12.2018 | 6:17 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικά τα έργα:

– Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΦΩΤΑΔΑΣ – ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 240.000,00 Ευρώ

– Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 2018», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 €.

– Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «ΕΜΦΡΑΞΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ – ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΛΗΘΑΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000,00 €

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ–ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Φλαμουλίου Τρικάλων)»,  συνολικού προϋπολογισμού  700.000,00 €.

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ–ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Παλαιό Εργοστάσιο Αποξήρανσης Τρικάλων)», συνολικού προϋπολογισμού  1.300.000,00 €.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους ανθρώπους της Θεσσαλία. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στις παρεμβάσεις της αιρετής Περιφέρειας, για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και εμπορευμάτων.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην διατήρηση της παράδοσης και της θρησκευτικής μνήμης, που αποτελούν μια σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πρέπει να στραφούμε μέσα στην εθνική μας ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία για την παραγωγική αντίσταση. Η ενασχόληση με την παράδοση προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εθνική μας ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει.

Τα έργα αυτά πέρα της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία. Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης