Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εργαλεία για εκπαιδευτές ενηλίκων παρουσιάστηκαν από τη MyArtist στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ02.05.2024 | 4:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια διαφορετική, νέα και σύγχρονη προσέγγιση στα εργαλεία των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εκπαιδευτών ενηλίκων, για θέματα πολιτισμού, παρουσίασε η MYARTIST στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο “4 Elements in Arts”. το πρόγραμμα “αποσκοπεί στη θεμελίωση της σημασίας του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΕ, αλλά και στην κατάρτιση των εκπαιδευτριών/-τών ενηλίκων με τις κατάλληλες δεξιότητες, ιδίως στις γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες, που απαιτούνται στη σημερινή αγορά εργασίας”.

Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα που μέσω ψηφιακών εργαλείων που παρήγαγε η MYARTIST,  αποτυπώθηκαν οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού, μέσα από έργα τα οποία συνδέονται με τα 4 στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας και φωτιά).

Ετσι, τα εργαλεία αυτά, μπορούν να χρησιμοποιούν από τους/τις εκπαιδευτές/τριες ενηλίκων “προκειμένου να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές ικανότητες των εκπαιδευόμενων τους”, όπως αναφέρεται σχετικά. Τα εργαλεία είναι προσβάσιμα στη διεύθυνση https://www.4-elements.eu/.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Art Director και Project manager της MYARTIST, κ. Στέλιος Χαρίσης, ενώ νωρίτερα, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της MYARTIST, ο Communication Officer της οργάνωσης, Άρης Χαλκιάς.

Ειδικής σημασίας και διάδρασης ήταν η παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος από την τρικαλινή εικαστικό – εκπαιδευτικό κ. Ελένη Τσιλιλή. Με βιωματικό τρόπο η κ. Τσιλιλή παρουσίασε σεμινάριο με τίτλο «Εκφραστικές γραμμές», πλαισιώνοντας το πρόγραμμα και ενισχύοντας τους τρόπους μάθησης και διδασκαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης