Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Eργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ03.10.2023 | 7:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Βελτιώνεται ενεργειακά και μειώνεται το κόστος για τον πολίτη, από την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων. Το κτήριο (έναντι 2ου Λυκείου) θα δεχθεί την εργασίες για την «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς υπέγραψε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο που αναδείχθηκε από το διαγωνισμό («ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ Ι.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ»). Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.626.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΔΕ με συγχρηματοδότηση από το ΕΠΤΑ.

Στόχος είναι η επίτευξη της ενεργειακής αναβάθμισης, που θα γίνει με ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτηρίου σε επίπεδο κελύφους (θερμομόνωση εξ. κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ.) σε συνδυασμό με αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του κτηρίου για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση στον μεγάλο όγκο ενεργειακών απαιτήσεων του κτηρίου.

Έτσι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο θα προσφέρει βελτιωμένες συνθήκες για τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και για τους θεατές, αφού φιλοξενεί πλήθος διοργανώσεων και αθλημάτων.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, είναι:

Α. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση εξώθυρων, αντικατάσταση κάλυψης οροφής και δαπέδου θεωρείων, θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, τοποθέτηση εξωτερικών πάνελ πετροβάμβακα για την κάλυψη του υπολοίπου κελύφους του κτηρίου, αποξήλωση και απομάκρυνση τμήματος πολυκαρβουνικών φύλλων στο β’ επίπεδο

Β. ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Εγκατάσταση νέων συστημάτων κλιματισμού, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για την κάλυψη των αναγκών του Γυμναστηρίου τους χειμερινούς και θερινούς μήνες, αντικατάσταση του φωτισμού του κτηρίου συνολικά με νέας τεχνολογίας φωτιστικά (led), με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου για την τροφοδοσία των παραπάνω συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη προχωρήσει σε ενεργειακές αναβαθμίσεις στα σχολεία 5ο Δημοτικό Τρικάλων, 5ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βαλτινού, ενώ ολοκληρώνεται το αντίστοιχο έργο και στο 2ο Γυμνάσιο. Με τα έργα αυτά μειώνεται το κόστος για τον πολίτη, ενώ βελτιώνονται κατά πολύ οι συνθήκες για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε κάθε σχολείο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης