Τετάρτη 20.10.2021 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

Έριξαν φόλες σε αδέσποτα

ΤΟΠΙΚΑ20.09.2018 | 4:26 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και την επιβολή προστίμων και νομικών κυρώσεων, παρά τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν λένε να κατανοήσουν ότι το έγκλημα παραμένει έγκλημα ακόμη κι όταν θύματα είναι σκυλιά, γάτες κα.

Όπως πληροφορηθήκαμε χθες, στην περιοχή της οδού Κουμουνδούρου, κάποιος-κάποιοι, έβαλαν στόχο τα αδέσποτα της περιοχής ρίχνοντας δηλητηριασμένη τροφή, γνωστή ως φόλα. Θύματα και δεσποζόμενα ζώα με τους κατοίκους της γειτονιάς να προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Δυστυχώς, παρα τις όποιες προσπάθειες, υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που εγκληματούν εις βάρος αθώων ζωών.  Να σημειωθεί ότι αρμόδια όργανα για τη βεβαίωση των παραβάσεων είναι τα όργανα που τις διαπιστώνουν κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων τους και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των Τελωνείων, των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι ιδιωτικοί φύλακες Θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop