Παρασκευή 23.04.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αίρονται από 1η Σεπτέμβρη τα capital controls

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.08.2019 | 4:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα προγραμματική της δέσμευση νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονικό πλαίσιο.

Με αναφορά στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συζητείται στη Βουλή ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, «οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας».

Παράλληλα, έκανε αναφορά στη μάχη που δίνει για την εξοικονόμηση πόρων η κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αθλητικά συμβόλαια της ΕΡΤ και η απομάκρυνση των υλικών από το οικόπεδο στο Μάτι. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ «γλίτωσε» 35 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση δικαιωμάτων για το ποδόσφαιρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του ανακοινώνοντας την πλήρη άρση των capital controls, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα προγραμματική της δέσμευση.

«Αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν. Επιτέλους σήμερα κλείνει οριστικά ένας μεγάλος κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας άλλος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop