Κυριακή 29.05.2022 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Ερώτηση Γ. Χάιδου για το δρόμο Τρικάλων-Άρτας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ23.09.2020 | 5:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ερώτηση για την ολοκλήρωση της Τρικάλων – Άρτας κατέθεσε προς τον Περιφερειάρχη ο Περιφερειακός Σύμβουλος, φαρμακοποιός, κ. Γιάννης Χάιδος.

Σε αυτή μεταξύ άλλων τονίζει: Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί για να ολοκληρωθεί η διαδρομή γέφυρα Αλεξίου – Αρματωλικό που ουσιαστικά πρόκειται για 12 χιλ. απόσταση. Αντιθέτως όσοι παραθεριστές του καλοκαιριού επισκέπτονται  τα διπλανά χωριά της γέφυρας αντικρίζουν το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής να σταθμεύει στη γέφυρα και να απολαμβάνει τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Αναλυτικότερα η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής από τουριστικής άποψης και θα ανοίξει ο δρόμος σε επισκέπτες από τη Δυτική Ελλάδα προς τον ορεινό όγκο και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Αντίστοιχα θα υπάρξει εύκολη, ασφαλής και οικονομική πρόσβαση του ορεινού όγκου και όχι μόνο στα παράλια του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αλλά και το τραγικό της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του οδικού αυτού δικτύου επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης.

  1. Μέσα στον πολυδιαφημιζόμενο από την περιφερειακή αρχή καταιγισμό υλοποίησης και χρηματοδότησης τόσων έργων στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων θα γίνει άραγε κατορθωτό να εξευρεθούν πόροι χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση ενός έργου άκρως σημαντικού που λιμνάζει για χρόνια και που συνεχώς μετατίθεται για το μέλλον;
  2. Τι σκοπεύει η περιφερειακή αρχή να πράξει σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου και αν αυτό το έργο εντάσσεται μέσα σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που πρέπει η περιφερειακή αρχή να αναπτύξει για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του ορεινού όγκου των Τρικάλων που αυτή τη στιγμή είναι σε άκρως πτωτική τροχιά κάτι που αναμένουμε να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα εξ αιτίας και της πρόσφατης πανδημίας;

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης