Δευτέρα 14.06.2021 | Εορτάζουν: Ελισσαίος, Ελισσώ, Ελισώ, Νήφων

Ερώτηση για το ΕΣΥ από το Σ. Παπαδόπουλο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ13.06.2020 | 1:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Επίκαιρη επερώτηση για τα προβλήματα στην διαχείριση της πανδημίας και τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στο ΕΣΥ, κατέθεσε στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση τονίζει πως «Οι προτάσεις των Συλλογικών Οργάνων των γιατρών του ΕΣΥ – των άλλων εργαζόμενων, του ΣΥΡΙΖΑ  και των άλλων  Κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης για την θωράκιση του ΕΣΥ, την επαρκή  χρηματοδότησή του,  τη στελέχωσή του με μόνιμες θέσεις, τον εξοπλισμό του, τη ποιοτική αναβάθμισή του και την αξιοπρέπεια στις συνθήκες  εργασίας – εφημερίας – αμοιβής των λειτουργών του ΕΣΥ, αγνοούνται συστηματικά στις πράξεις της Κυβέρνησης».

Ο κ. Παπαδόπουλος θέτει μία σειρά ερωτημάτων για το τι γίνεται και τι θα γίνει από εδώ και πέρα στους τομείς της υγείας και αναφέρεται στην ανάγκη εφαρμογής «του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού και την αποκέντρωση της διαγνωστικής δυνατότητας του ΕΣΥ με Κέντρα Αναφοράς για την πανδημία σε επιλεγμένα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας (π.χ. στο ΚΥ Καλαμπάκας που είναι κοντά στα Μετέωρα, Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της υφηλίου και πρόσφατα διαπιστώθηκαν στη Χρυσομηλιά του Δήμου Μετεώρων κρούσματα λοιμώξεων από τον κορονοϊό προερχόμενα από ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία)».

Τέλος καταθέτει μία σειρά από προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και για την γενικότερη αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop